Verf van muur verwijderen: hoe doe je dat?

Veel woningen hebben een bakstenen buitenmuur die is geverfd. Meestal wordt dit gedaan om de gevel er mooier uit te laten zien. Heeft u genoeg van de oude verflaag, wilt u weer terug naar de originele staat of bent u toe aan een nieuwe frisse verflaag? De oude verflaag zal dan eerst verwijderd moeten worden. De oude verflaag er af krijgen zonder de gevel of muur te beschadigen is een hele klus. Verf gaat vaak namelijk in alle hoekjes en poriën van bakstenen zitten, dus hou er rekening mee dan het een hele klus is om het te verwijderen. Wij leggen aan u uit hoe u te werk kunt gaan om verf van een muur te verwijderen.

verf van muur verwijderen

Opties voor het verwijderen van verf

Er zijn verschillende methoden om verf van een bakstenen buitenmuur te verwijderen. Ze zijn echter niet allemaal even veilig voor de muur, mens en/of milieu. 

  1. Hogedrukreiniger: u kunt ervoor kiezen om met een hogedrukreiniger aan de slag te gaan. Hierbij moet u opletten dat broos geworden voegen en bakstenen beschadigd kunnen raken. Voornamelijk bij oude muren is dit een risico. 
  2. Chemische verf oplossende producten: u kunt chemische producten gebruiken die de verf kunnen oplossen. De risico’s die hiermee gepaard gaan zijn wat groter dan bij het gebruik van een hogedrukreiniger. Chemische producten kunnen namelijk gevaarlijk zijn voor u en uw omgeving. Draag bij het gebruik van deze producten dan ook een veiligheidsbril en werkhandschoenen. Een ander nadeel van deze methode is de invloed die chemische producten hebben op het milieu en uw tuin. 
  3. Staalborstel: als u verf van een klein oppervlak wilt verwijderen kunt u een staalborstel en water gebruiken. Zorg bij het schuren met de staalborstel dat de borstel constant nat is. Om geen blijvende krassen op de muur te veroorzaken schuurt u zachtjes over de muur. 

Verf van bakstenen buitenmuur verwijderen: ons advies

Het is dus niet eenvoudig om zelf de verflaag van uw muur te verwijderen, maar ook niet onmogelijk. Het kost wat tijd en moeite maar het kan zeker. Aangezien deze methoden allemaal risico’s met zich meebrengen raden wij aan om verf op een buitenmuur te laten verwijderen door een professional. De specialisten van VDH Specialistische Reiniging beschikken over de juiste apparatuur om de verf op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. Wij maken geen gebruik van chemische middelen. Zo lopen u, uw gezin, uw buitenmuur en uw tuin geen gevaar. Nadat u de verf van de bakstenen buitenmuur hebt verwijderd, zal de muur behandeld moeten worden. Wij adviseren u om na het verwijderen van de verf uw gevel of muur te (laten) impregneren.

Gaat u zelf aan de slag om verf van een muur te verwijderen of laat u het liever aan een professional over? VDH Specialistische Reiniging staat voor u klaar! Wij komen graag vrijblijvend langs om de staat van uw gevel of muur te bekijken en eventuele risico’s en mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

Viridi Air Partnership

Viridi Air Partnership

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat wij een partnerschap zijn aangegaan met Viridi Air, een vooraanstaande organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en het milieu. Dit partnerschap is het resultaat van onze toewijding aan duurzaamheid en...

Laat uw bedrijfspand schoonmaken door specialisten

Laat uw bedrijfspand schoonmaken door specialisten

Uw bedrijfspand is uw visitekaartje. Het onderhouden en schoonmaken van het pand is belangrijk, zodat uw bedrijf een goede en verzorgde indruk achterlaat. We snappen dat u hier zelf geen tijd en middelen voor heeft, laat daarom uw bedrijfspand schoonmaken door onze...

Kunststof gevelbekleding schoonmaken

Kunststof gevelbekleding schoonmaken

Heeft u kunststof gevelbekleding? En kunt u wel wat hulp gebruiken bij het schoonmaken hiervan? We delen graag een aantal tips over waar u op moet letten bij het reinigen van uw kunststof gevelbekleding. Zo kunt u er optimaal van genieten! Waarom schoonmaken? Alhoewel...

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?