Heeft u kunststof gevelbekleding? En kunt u wel wat hulp gebruiken bij het schoonmaken hiervan? We delen graag een aantal tips over waar u op moet letten bij het reinigen van uw kunststof gevelbekleding. Zo kunt u er optimaal van genieten!

Waarom schoonmaken?

Alhoewel kunststof weinig onderhoud nodig heeft, is het wel belangrijk om dit regelmatig schoon te maken. Waarom? Zo gaat de gevelbekleding langer mee en ziet het er weer mooi en fris uit. Het is het behoud van uw gevel. En het geeft uw woning of kantoor natuurlijk ook een mooie en verzorgde uitstraling. Het is het beste voor de gevel om dit minimaal één keer per jaar te doen.

Tips voor kunststof gevelbekleding schoonmaken

Wilt u zelf aan de slag met het schoonmaken van uw gevel? Let dan goed op de onderstaande tips! Als u twijfelt, kunt het soms beter aan een specialistisch bedrijf overlaten. Zeker als uw gevelbekleding op plekken zit waar u zelf niet makkelijk bij kan komen.

  1. Veiligheid

Veiligheid is het belangrijkste! Bij het schoonmaken van een gevel heeft u soms te maken met hoogtes waar u niet makkelijk bij kunt. Zorg er altijd voor dat u gezekerd bent als u op hoogtes gaat werken. Het plaatsen van een steiger is ook een veilige oplossing. Neem er de tijd voor en ga rustig aan de slag.

  1. Afstoffen

Voordat u gaat beginnen met het reinigen, is het belangrijk dat de gevel vrij van stof is. Begin dus altijd met het afstoffen van de gevel zodat er geen vuil meer zit. Wanneer u dit niet doet, kunnen er bij het schoonmaken krassen of beschadigingen ontstaan. Dat wilt u natuurlijk niet!

  1. Schoonmaken

Het schoonmaken zelf kunt u op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met een hogedrukspuit of een spons. Als u kiest voor een hogedrukspuit, houd dan voldoende afstand tot de gevel. Als u kiest voor een spons, kies dan altijd een niet schurende spons.

Gebruik nooit agressieve of chemische bestrijdingsmiddelen die schuren of bijten. Dit kan beschadigingen veroorzaken. Gebruik liever water met zeep.

Kunststof gevelreiniging door VDH Specialistische Reiniging

Hulp nodig bij gevelreiniging? Wij helpen u graag. Door onze jarenlange ervaring met het reinigen van gevels, is geen klus voor ons te gek. We komen graag vrijblijvend bij u langs, zodat we u goed kunnen adviseren. Benieuwd naar onze eerdere projecten? Bekijk hier voor en na foto’s van gevels die wij gereinigd hebben.

 

Neem gerust contact met ons op!

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?