Nu de besmettingscijfers weer naar beneden gaan, zullen de maatregelen binnenkort langzaamaan versoepelt worden. Dan zullen ook weer veel thuiswerkers weer terugkeren naar hun werkplek op kantoor. Dit is natuurlijk hartstikke mooi, maar we moeten wel opletten dat het allemaal goed gaat. Het coronavirus is voorlopig nog niet bestreden en het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat we geen derde piek krijgen. Naast alle maatregelen die je zelf kan nemen, is het belangrijk om ook een schone werkplek te hebben. Bovendien zal uw personeel zich veiliger en prettiger voelen op een schone werkplek; wat weer zorgt voor een hogere tevredenheid onder uw medewerkers en dus meer productiviteit!

Elke werkplek is anders, maar overal zijn oppervlakten en spullen die regelmatig door veel verschillende mensen aan geraakt worden. Bijvoorbeeld, deurklinken, tafels, stoelen, bureau’s, grepen op (koel)kasten, kranen, toiletten, telefoons en lichtschakelaars. Maar ook computers, toetsenborden, muizen, printers en afstandsbedieningen.

Goede hygiëne en schoonmaak is in deze tijd dus enorm belangrijk. Het voorkomt een verdere verspreiding van het coronavirus. Een goede microvezeldoek en desinfectant is helaas niet voldoende om uw werkplek goed te reinigen, er is namelijk een verschil tussen virussen en bacteriën. Bacteriën zijn overal aanwezig en hebben vaak ook een functie. Zo heeft ons lichaam bepaalde bacteriën nodig om goed te kunnen functioneren. Desinfecterende middelen vagen alles weg; dus ook de goede bacteriën. Zodra u een bureau heeft gedesinfecteerd en daar vervolgens uw handen op legt of een pen neerlegt en weer oppakt, moet u het eigenlijk weer opnieuw desinfecteren. Voortdurend desinfecteren is in de praktijk natuurlijk niet te doen. Het is dan ook verstandiger om goed en professioneel schoon te maken, want goed schoonmaken werkt preventief. Eventueel kunnen veelgebruikte oppervlakken wel wat extra gedesinfecteerd worden. Maar de praktijk laat zien dat een goede en grondige schoonmaak beter werkt dan voortdurend desinfecteren.

VDH Specialistische Reiniging beschikt over de juiste materialen en reinigingsmiddelen om uw kantoor op de juiste wijze schoon te maken en eventuele verdere verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en weet u dat uw medewerkers veilig hun werk kunnen doen op een schone, hygiënische werkplek. Het is bewezen dat mensen in een schone werkomgeving productiever zijn omdat zij meer tevredenheid ervaren. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken zodat u uw medewerkers een veilige, schone werkplek kunt bieden.

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?