Gevel reinigen met stoom? Zo werkt dat!

De gevel van uw woning, bedrijfs- of kantoorpand is het eerste dat mensen zien wanneer ze langskomen. Een mooie schone gevel zorgt voor een strakke en verzorgde uitstraling. Een vieze gevel komt minder verzorgd over. Uw pand is immers uw visitekaartje. Wilt u zelf uw gevel reinigen met stoom? Wij leggen u in dit blog uit hoe dat proces in zijn werk gaat.

Waarom een gevel reinigen?

Gevels hebben veel te verduren door omgevingsvervuiling en/of ongewenste verf of graffiti. De brandende zon in de zomer, harde regen, zure regen, stof en vorst, uw gevel moet het allemaal doorstaan. Door uw gevel goed te onderhouden verhoogt u de levensduur van het materiaal van uw gevel en voorkomt u hoge herstelkosten in de toekomst.

Het kan ook zo zijn dat er een laagje verf op uw gevel zit en u toe bent aan een andere kleur of de gevel juist terug wil brengen naar de originele staat. Of bent u toe aan een nieuwe frisse verflaag? Er kunnen genoeg redenen zijn om een geverfde gevel te reinigen. In ons blog verf van muur verwijderen: hoe doe je dat? leggen wij aan u uit welke opties u heeft en hoe u te werk kunt gaan.

Is uw gevel beklad met graffiti? Zeer waarschijnlijk heeft u daar niet om gevraagd. Het ‘kunstwerk’ zal u het liefst zo snel mogelijk verwijderd willen hebben. Graffiti verwijderen kunt u het beste aan professionals overlaten. Wij kunnen de graffiti namelijk op een milieuvriendelijke en efficiënte manier, met de kokend heetwater-techniek, verwijderen. Dit scheelt u een hoop gedoe.

De gevel stoomcleanen

Een gevel reinigen met stoom is een van de meest eenvoudige manieren om een buitenmuur schoon te maken. Met een hogedrukreiniger wordt er kokend water op de gevel gespoten. De temperatuur van het water bereikt 106oC. Het water wordt dus eerst aan de kook gebracht, waarna de exploderende kokende waterdruppels het vuil losmaken van de gevel. Hier komt stoom bij vrij. De druppels die uit de nozzle komen hebben precies de juiste temperatuur om de vervuiling op de gevel los te maken. Een groot voordeel van de stoomreiniging door middel van de kokend heetwater-techniek is dat het milieuvriendelijk is. Door het hete water en de redelijk hoge druk waarmee op de gevel wordt gespoten is deze methode echter niet geschikt voor alle soorten gevels.

Bekijk hier foto’s van gevelreiniging: voor en na.

Gevel laten reinigen

Elke gevel vergt een eigen aanpak voor gevelreiniging. Wij beschikken over specialistische apparatuur om elke soort gevel professioneel te kunnen reinigen. Of uw gevel nu gemaakt is van hout, kunststof of aluminium, wij zorgen ervoor dat het er weer zo goed als nieuw uitziet. Zo weet u zeker dat uw gevel intact blijft en er geen schade ontstaat. Door onze jarenlange ervaring is geen project te gek.

Laat u uw gevelreiniging liever over aan professionals? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u goed te kunnen adviseren en een passend voorstel te kunnen doen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen! Of vraag direct vrijblijvende offerte op.

Viridi Air Partnership

Viridi Air Partnership

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat wij een partnerschap zijn aangegaan met Viridi Air, een vooraanstaande organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en het milieu. Dit partnerschap is het resultaat van onze toewijding aan duurzaamheid en...

Laat uw bedrijfspand schoonmaken door specialisten

Laat uw bedrijfspand schoonmaken door specialisten

Uw bedrijfspand is uw visitekaartje. Het onderhouden en schoonmaken van het pand is belangrijk, zodat uw bedrijf een goede en verzorgde indruk achterlaat. We snappen dat u hier zelf geen tijd en middelen voor heeft, laat daarom uw bedrijfspand schoonmaken door onze...

Kunststof gevelbekleding schoonmaken

Kunststof gevelbekleding schoonmaken

Heeft u kunststof gevelbekleding? En kunt u wel wat hulp gebruiken bij het schoonmaken hiervan? We delen graag een aantal tips over waar u op moet letten bij het reinigen van uw kunststof gevelbekleding. Zo kunt u er optimaal van genieten! Waarom schoonmaken? Alhoewel...

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?