Het is elk jaar weer veel werk om het terras schoon te maken. Daarom kunt u uw terrastegels het beste laten impregneren. Op die manier kunt u lang genieten van uw (nieuwe) terras. Sommige soorten terrastegels zijn namelijk poreus. Hierdoor trekken vuil, water en vlekken gemakkelijk in de tegels. Een eenvoudige manier om de terrastegels zo lang mogelijk mooi te houden, is door ze te laten impregneren. In dit blog leggen wij u uit wat impregneren inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn.

Het impregneren van uw terrastegels

Het impregneren van een terras wordt gedaan om het zo lang mogelijk mooi te houden. Als uw tegels ervoor geschikt zijn wordt dit dan ook aangeraden. Door uw terrastegels te impregneren zorgt u voor een beschermende laag op de tegels die vuil- en waterafstotend is. Dit zorgt er bovendien voor dat uw terrastegels onderhoudsvriendelijker worden.

Het impregneermiddel kan op verschillende manieren op uw terras aangebracht worden. Bijvoorbeeld met een lagedrukspuit. Hiermee kan de vloeistof egaal en in een vloeiende beweging over het gehele oppervlak aangebracht worden. Het middel trekt in de bovenste laag van de tegels en zorgt ervoor dat de poriën van de stenen worden afgesloten. U hoeft geen nieuwe tegels te leggen om ze te laten impregneren. Om de beschermende laag aan te brengen op uw tegels is het enkel nodig om ze voor de behandeling goed schoon te maken en ze te laten drogen. Op die manier krijgt het impregneermiddel de kans om helemaal opgenomen te worden door de terrastegels.

Terrastegels impregneren: de 5 voordelen

Vrijwel alle soorten terrastegels kunnen geïmpregneerd worden: van betontegels tot straatstenen. Maar wat zijn de voordelen hiervan? Wij sommen ze voor u op.

  1. Weinig onderhoud aan uw terras: micro-organismen zoals schimmels, algen en mossen kunnen zich niet meer gemakkelijk hechten aan uw terrastegels. Hierdoor hoeft u bijna geen moeite meer te doen om groene aanslag van uw terras te verwijderen.
  2. Eenvoudig schoon te maken: heeft u rode wijn gemorst op uw natuurstenen terrastegels? Spat er vet van de barbecue? Dit is geen probleem wanneer uw terrastegels zijn geïmpregneerd. Gebruik enkel water om de vlek weg te spoelen en er zullen geen permanente vlekken achterblijven.
  3. De natuurlijke uitstraling van uw terrastegels blijft behouden: het impregneren van de tegels heeft geen invloed op hoe de tegels eruitzien. De natuurlijke uitstraling van uw terras blijft dan ook behouden!
  4. Vorstbestendig: aangezien het impregneren ervoor zorgt dat de stenen waterafstotend worden, zullen de stenen geen water meer opnemen. Wanneer het vriest voorkomt u dat de stenen scheuren en breken.
  5. Langere levensduur: terrassen hebben door de verschillende weersomstandigheden veel te verduren. Terrastegels zijn kwetsbaar en worden snel vies. Door ze een extra beschermlaag te geven zal uw terras veel langer meegaan en mooi blijven.

Heeft u geen zin meer om elk jaar groene aanslag te verwijderen van uw terras? Laat uw terrastegels impregneren. Bent u benieuwd wat voor impregneermiddel in uw situatie de beste oplossing is? Wij komen graag vrijblijvend langs om u van advies te voorzien. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen!

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?