Nu de zon zich steeds vaker laat zien zijn we weer lekker aan het tuinieren. Onkruid verwijderen, nieuwe bloemen planten en ook het reinigen van het terras hoort daarbij. Want die heeft weer groene aanslag door algen. Hoe kunt u die groene aanslag eigenlijk van uw terrastegels verwijderen? We horen altijd veel opties voorbijkomen: schoonmaakazijn, groene zeep, soda of met een hogedrukreiniger aan de slag? In dit blog bespreken we de opties en geven we u de beste manier om groene aanslag te verwijderen.

Groene aanslag van terras verwijderen, hoe doe je dat?

Terras schoonmaken met azijn

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: schoonmaakazijn kunt u het beste vermijden bij uw terrasreiniging. Azijn breekt kalk af, ook de kalk in natuursteen en betontegels. Daarnaast is het zuur in azijn schadelijk voor de flora en fauna van uw tuin. Terrastegels schoonmaken met azijn raden wij dan ook ten zeerste af.

Terras reinigen met hogedrukreiniger

Het lijkt een goede optie om met een hogedrukspuit aan de slag te gaan. Het is snel en effectief. Daar moet u echter wel mee opletten. Een hogedrukreiniger kan de beschermlaag of toplaag van uw tuintegels aantasten. De terrastegels worden dan poreus waardoor groene aanslag juist sneller aan de tegels zal gaan hechten. Dit wilt u vermijden!

Terras reinigen, wat is de beste manier?

Tuintegels schoonmaken met soda

Algen houden niet van warmte. U kunt dus best een emmer heet water over de tegels gooien en gaan schrobben. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om de aanslag te verwijderen. Wilt u wat extra hulp? Voeg (baking) soda toe aan het water. Een paar eetlepels soda laten oplossen in een emmer is al voldoende. Daarna kunt u aan de slag!

Terras schoonmaken met groene zeep

Naast soda is groene zeep ook een milieuvriendelijke manier om uw terras te reinigen. Vaak heeft u dit zelfs al in huis! U gaat op dezelfde manier te werk als met soda. Vul een emmer met warm water en doe daar een scheutje groene zeep bij. Laat dit een half uur intrekken nadat u het over de tegels hebt gegooid en u kunt aan de slag met een harde bezem!

De beste manier om groene aanslag te verwijderen

We kunnen concluderen dat u azijn en de hogedrukreiniger het beste kunt vermijden bij terrasreiniging. De beste manier om groene aanslag te verwijderen is water met soda of groene zeep. Dit zijn milieuvriendelijke opties.

Laat u uw terrasreiniging liever aan vakmensen over? Of heeft u geen zin om uw hele terras te schrobben? Natuurlijk kunt u uw terras ook op een duurzame manier laten reinigen. Zo geniet u snel weer van een schoon terras. VDH Specialistische Reiniging staat voor u klaar! Wij gebruiken geen chemicaliën waardoor onze methode 100% milieuvriendelijk is. Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?